FISZKASieć Smażalni Szprotek FISZKA to najpyszniejsze smażone szproty w roli głównej.
O SMAŻALNI SZPROTEK FISZKAPomysł na FISZKĘ zrodził się w naszych głowach na początku 2015 roku. Uwielbiamy podróżować po świecie. Podczas podróży zastanawialiśmy się dlaczego w Grecji można zjeść gavros, w Bułgarii cacę, w Chorwacji girice, we Włoszech acciughe fritte, w Turcji hamsi, we Francji aquadelle, a w Polsce jest tak niewiele miejsc, gdzie można skosztować szprotek z Morza Bałtyckiego.
Postanowiliśmy to zmienić.
Pierwsza smażalnia szprotek FISZKA powstała w 2015 roku w Jastrzębiej Górze. W kolejnym roku zaczął funkcjonować drugi punkt w Karwi.
W roku 2017 na terenie Polski planujemy otwarcie kolejnych 8 lokalizacji, w tym 4 w ramach franczyzy.
NASZ PRODUKTTym co wyróżnia FISZKĘ jest forma podania potrawy wpisująca się idealnie w ideę TAKE AND GO, co sprawia, że klient może spożywać nasz wyjątkowy produkt w dowolny sposób siedząc lub idąc.
NASZA SPECJALNOŚĆSerwowane przez nas smażone szproty nie posiadają głów i wnętrzności, dlatego możemy je jeść w całości jak frytki - dzięki czemu cieszą się dużym uznaniem naszych klientów.
Dotychczas w Polsce szprot kojarzył się przede wszystkim z rybą wędzoną. FISZKA postanowiła to zmienić i zaproponować znacznie smaczniejszą wersję.Szprot, sardynka norweska (sprattus) to gatunek małej ryby morskiej z rodziny śledziowatych występujący w zachodniej części Oceanu Atlantyckiego i morzach Europy: Morzu Bałtyckim i w północnych rejonach Morza Śródziemnego i Czarnego.
Szprotki są źródłem wysokowartościowego białka. Zawierają witaminy rozpuszczalne w tłuszczach - A, E i D. Dostarczają też składniki mineralne - fosfor magnez, żelazo, potas, selen, witaminy z grupy B oraz witaminy PP. Witamina D i fosfor z wapniem wzmacniają zęby, kształtują budowę kości, wpływają na proces wzrostu i odnowę komórek. Witamina A chroni oczy. Są też bogatym źródłem jodu, który zapobiega chorobom tarczycy i który wspomaga odchudzanie.
FRANCZYZADostarczamy gotowe rozwiązania franczyzowe. Dowiedz się więcej.
WSPÓŁPRACA ZE SMAŻALNIĄ FISZKAFRANCZYZA Dostarczamy gotowe rozwiązania farnczyzowe dla obiektów sezonowych oraz całorocznych: przyczep gastronomicznych, food trucków, lokali stacjonarnych. Każdy franczyzobiorca, który decyduje się na współpracę może liczyć na nasze profesjonalne wsparcie począwszy od wyboru atrakcyjnej lokalizacji i szkolenia, aż do zaopatrzenia.
DYSTRYBUCJA
Jeżeli posiadasz pub, bar, restaurację lub inny obiekt gastronomiczny i chciałbyś rozszerzyć ofertę dla swoich klientów zapraszamy do współpracy.
Strona smazalniefiszka.pl wykorzystuje analityczne i profilujące pliki cookie, zarówno własne jak i stron trzecich, w celu świadczenia usług zgodnie z preferencjami wyrażonymi przez Ciebie podczas nawigacji po sieci. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.Zgoda